Információk Németországi beutazáshozAz illetékes német hatóságok 2021. május 30. 00:00 órai hatállyal megszüntették Magyarország rizikóterületi besorolását. Ennek eredményeképp, egy kivételével, megszűntek a Magyarországról Németországba beutazó személyek számára a német beutazási korlátozások (pl. előzetes regisztráció és karantén kötelezettsége).

Egyedüli kivétel a repülőgépen történő beutazás, ebben az esetben továbbra is fennáll az előre meghatározott három igazolás valamelyikének bemutatási kötelezettsége a repülőgépre történő felszállás előtt, erről lentebb bővebben olvashat.


Az alább írottak jelenleg nem érvényesek!

Nagyon sokan érdeklődtök, hogy jelenleg mi a feltétele Németországba való beutazásnak, próbálunk itt mindent összefoglalni és segíteni.

  • Magyarország teljes területe rizikófaktornak minősül így mindenkinek bejelentkezési kötelezettsége van aki Németország területére kíván beutazni. Itt megtalálható a városhoz tartozó egészségügyi hivatal elérhetősége ahol jelentkezni kell (https://tools.rki.de/plztool/)  
  • A bejelentést előzetesen digitális formában (https://www.einreiseanmeldung.de/#/) vagy amennyiben ez valamilyen okból nem lehetséges a megfelelő formanyomtatványt kitöltve kell utazni és ezt felmutatni ellenőrzés esetén a hatóságok felé. Ebben természetesen segítünk és buszjáratainkon is kitölthető, de kérünk mindenkit, hogy amennyiben teheti regisztráljon.
  • Nagyon fontos, hogy az oldalon csak Angol vagy Német nyelven lehet Magyarországot kiválasztani, tehát "Hungary" vagy "Ungarn" kifejezés fog működni.
  • A 10 napos házikarantént leghamarabb a beutazást követő 5. napon egy negatív teszt ellenében ki lehet váltani.

Kérjük munkatársainknak mindenki mutassa be utazás előtt a fenti címről kapott igazolását vagy ha nincs akkor a buszjáraton töltsön ki egy ilyen dokumentumot, ezt ellenőrizni fogják munkatársaink a pénzbüntetések elkerülése végett.

Továbbra is rendszeresen közlekedünk. Bármi egyéb kérdés esetén állunk rendelkezésre.